Παυλίδης Κτ. Έμφασις Chardonnay Λευκός 13.5% vol 75 cl
- Κατασκευαστής: Κτήμα Παυλίδη
- Κωδικός Προϊόντος: 90544
- Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay
Οινοποίηση
Τα σταφύλια μετά την τράπεζα διαλογής οδηγούνται στο πιεστήριο, όπου εφαρμόζοντας χαμηλές τιμές πίεσης, εξάγεται ο πολύ υψηλής ποιότητας χυμός. Ο μούστος μετά την απολάσπωσή του, μεταφέρεται με τη βοήθεια της βαρύτητας στα βαρέλια, όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική (και η μηλογαλακτική) ζύμωση. Εκεί, ο ολοκληρωμένος πλέον οίνος παραμένει με τις οινολάσπες του για 6 μήνες.
Χαρακτηριστικά του κρασιού
Χρυσοκίτρινο χρώμα κ πολυσύνθετο άρωμα τροπικών φρούτων (μάνγκο, ανανάς), μελιού και κηρού σε ένα διακριτικό φόντο ψημένου ψωμιού. Στο στόμα λιπαρό κ στρόγγυλο, με μία αίσθηση γλυκύτητας, και αφήνοντας μία χαρακτηριστική φρεσκάδα στην επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρεται στους 10-12οC δίπλα σε ψάρια ψητά, όστρακα, μακαρονάδες και μια μεγάλη γκάμα λιπαρών τυριών.
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay
Οινοποίηση
Τα σταφύλια μετά την τράπεζα διαλογής οδηγούνται στο πιεστήριο, όπου εφαρμόζοντας χαμηλές τιμές πίεσης, εξάγεται ο πολύ υψηλής ποιότητας χυμός. Ο μούστος μετά την απολάσπωσή του, μεταφέρεται με τη βοήθεια της βαρύτητας στα βαρέλια, όπου λαμβάνει χώρα η αλκοολική (και η μηλογαλακτική) ζύμωση. Εκεί, ο ολοκληρωμένος πλέον οίνος παραμένει με τις οινολάσπες του για 6 μήνες.
Χαρακτηριστικά του κρασιού
Χρυσοκίτρινο χρώμα κ πολυσύνθετο άρωμα τροπικών φρούτων (μάνγκο, ανανάς), μελιού και κηρού σε ένα διακριτικό φόντο ψημένου ψωμιού. Στο στόμα λιπαρό κ στρόγγυλο, με μία αίσθηση γλυκύτητας, και αφήνοντας μία χαρακτηριστική φρεσκάδα στην επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανικά σερβίρεται στους 10-12οC δίπλα σε ψάρια ψητά, όστρακα, μακαρονάδες και μια μεγάλη γκάμα λιπαρών τυριών.
Χαρακτηριστικα | |
Μονοποικιλιακά | |
Προελευση | Μακεδονία |
Οιν.Βαθμοι | 14% - 15% |
Ποικιλίες Λευκού Κρασιου | |
Chardonnay | Chardonnay |
- 0,00€
- Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ετικέτες: παυλιδης, εμφασις, σαρντονε, λευκος, κρασι, pavlidis, emphasis, chardonnay, emfasis